Babiččin hrníčkový velikonoční beránek recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
1/2 hrnku olej
2 ks vejce
1 hrnek mléko
1 ks prášek do pečiva
2 lžíce cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
1 lžička citronová kůra
2 hrnky polohrubá mouka
3 ks lentilky

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, cukr, prášek do pečiva, vlijeme mléko, olej, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru a vejce. Vše důkladně promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy na beránka. Do míst, kde budou oči a čumák beránka, můžeme předtím položit rozinky, mandle nebo lentilky

  2. Velikonočního beránka pečeme při 180 °C asi půl hodiny, zkontrolujeme špejlí

  3. Beránka po vychladnutí vyklopíme z formy a postavíme na ozdobný oválný talíř nebo tác, posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme mašlí

  4. Babiččin hrníčkový velikonoční beránek na stole vypadá krásně a stejně tak chutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!