Bílé myšky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

2 dl rum
2 ks bílek
mandle
500 dkg kokos
1 balíček čokoláda na vaření
500 dkg cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme mandle, oloupeme je a rozpůlíme. Vzniknou nám tak ouška

  2. Připravíme si těsto. Zhruba 2 hrnky kokosu (500g) a 2 hrnky cukru (500g) promícháme. Přidáme 2 bílky, dále rum podle potřeby, aby se dala hmota tvarovat. Vznikne hmota, ze které uválíme v dlaních kuličku o velikosti rumové koule

  3. Následně položíme kuličku na otočený hluboký talíř a modelujeme do tvaru myšky. Je dobré si připravit misku s vodou a čistou utěrku na oplachování a osušení olepených rukou. Doporučuji začít od čumáčku. Po vytvarování jemně zapíchneme mandle jako ouška a do zadečku párátko jako ocas. Bílou myšku přendáme opatrně na hladký povrch (umělohmotné prkýnko nebo tác) a necháme jeden den volně ztuhnout. Poté bílé myšky jemně podebereme nožíkem a přendáme na talíř

  4. Nakonec rozehřejeme čokoládu a špejlí myškám vytvoříme očka a čumáček.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!