Jablkové růžičky s meruňkovým džemem recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 4 ks jablka 1 balení listové těsto 1 lžička citronová štáva 6 lžiček Extra Jam Meruňka od Hamé
Postup Jablkové růžičky s meruňkovým džemem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve jablka pečlivě omyjeme, neloupeme je. Překrojíme je na polovinu a vydlabeme jádřinec. Pak ostrým nožem nakrájíme na slabé plátky, měly by být nejvíce 2 mm silné
Nakrájené plátky zcela ponoříme do vody v hrnci. Přidáme citronovou šťávu a povaříme tak minutu. Slijeme a necháme vystydnout a okapat
Mezitím zpracujeme listové těsto. Rozválíme jej a nakrájíme na proužky 5 x 20 cm. Pak potřeme meruňkovým džemem. Trik je jednoduchý. Na delší stranu klademe plátky jablka slupkou ven a řeznou stranou do středu úzkého proužku těsta. Aby vytvořily plátky růže, musí se plátky částečně překrývat
Následně přeložíme druhou polovinu těsta a opatrně srolujte. Posadíme do vymazané muffinové formy a trochu rozvolníme, aby formu vyplnily. Troubu si předehřejeme na 180 °C a dílo pečeme 10 ‒ 15 minut. A je hotovo.