Jablkové růžičky s meruňkovým džemem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

4 ks jablka
1 balení listové těsto
1 lžička citronová štáva
6 lžiček Extra Jam Meruňka od Hamé

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve jablka pečlivě omyjeme, neloupeme je. Překrojíme je na polovinu a vydlabeme jádřinec. Pak ostrým nožem nakrájíme na slabé plátky, měly by být nejvíce 2 mm silné

  2. Nakrájené plátky zcela ponoříme do vody v hrnci. Přidáme citronovou šťávu a povaříme tak minutu. Slijeme a necháme vystydnout a okapat

  3. Mezitím zpracujeme listové těsto. Rozválíme jej a nakrájíme na proužky 5 x 20 cm. Pak potřeme meruňkovým džemem. Trik je jednoduchý. Na delší stranu klademe plátky jablka slupkou ven a řeznou stranou do středu úzkého proužku těsta. Aby vytvořily plátky růže, musí se plátky částečně překrývat

  4. Následně přeložíme druhou polovinu těsta a opatrně srolujte. Posadíme do vymazané muffinové formy a trochu rozvolníme, aby formu vyplnily. Troubu si předehřejeme na 180 °C a dílo pečeme 10 ‒ 15 minut. A je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!