Kakaový koláč ze zakysané smetany recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 50 g máslo 2 lžíce kakao 1 lžíce kakao 85 g cukr moučka 180 g cukr moučka 180 g hladká mouka 0,25 l zakysaná smetana tuk na vymazání 2 lžíce horká voda 0,5 lžiček jedlá soda krupice na vysypání
Postup Kakaový koláč ze zakysané smetany
Postup přípravy receptu
-
Zakysanou smetanu smícháme s vejcem, cukrem, prosátou moukou s kakaem a jedlou sodou
Těsto nalijeme do pekáčku (30 x 25 cm), který jsme vymazali tukem a vysypali krupicí. Těsto na kakaový koláč je potřeba opravdu dát do malého plechu, jinak bude nízký
Koláč pečeme v troubě předehřáté na 160 - 170 °C, dokud se nám těsto nebude lepit na špejli. Po upečení necháme koláč vychladnout v pekáčku
Máslo rozpustíme v hrnci, smícháme s cukrem, prosátým kakaem a horkou vodou. Umícháme hladkou polevu, kterou potřeme povrch vychladlého koláče a necháme ztuhnout v ledničce
Kakaový koláč ze zakysané smetany nakrájíme a podáváme třeba s šálkem kávy.