Kakaový koláč ze zakysané smetany recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
50 g máslo
2 lžíce kakao
1 lžíce kakao
85 g cukr moučka
180 g cukr moučka
180 g hladká mouka
0,25 l zakysaná smetana
tuk na vymazání
2 lžíce horká voda
0,5 lžiček jedlá soda
krupice na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Zakysanou smetanu smícháme s vejcem, cukrem, prosátou moukou s kakaem a jedlou sodou

  2. Těsto nalijeme do pekáčku (30 x 25 cm), který jsme vymazali tukem a vysypali krupicí. Těsto na kakaový koláč je potřeba opravdu dát do malého plechu, jinak bude nízký

  3. Koláč pečeme v troubě předehřáté na 160 - 170 °C, dokud se nám těsto nebude lepit na špejli. Po upečení necháme koláč vychladnout v pekáčku

  4. Máslo rozpustíme v hrnci, smícháme s cukrem, prosátým kakaem a horkou vodou. Umícháme hladkou polevu, kterou potřeme povrch vychladlého koláče a necháme ztuhnout v ledničce

  5. Kakaový koláč ze zakysané smetany nakrájíme a podáváme třeba s šálkem kávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!