Kávové cupcakes s krémem z bílé čokolády recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks vejce 200 g cukr krystal 100 g bílá čokoláda 30 ml vlažné mléko 200 g prosátá hladká mouka 1 lžička kypřící prášek do pečiva 0,75 lžiček mletá káva modré potravinářské barvivo 110 g Hera máslová příchuť 1 lžička kávový extrakt 70 g Hera máslová chuť cukrářské stříbrné perličky
Postup Kávové cupcakes s krémem z bílé čokolády
Postup přípravy receptu
-
Troubu necháme předehřát na 170 °C. Změklý rostlinný tuk Hera máslová příchuť ušleháme s cukrem do hladké hmoty. Po jednom zlehka zašleháme celá vejce
V druhé misce smícháme prosátou mouku se solí a práškem do pečiva. V další mléko s kávovým extraktem. Do rostlinného tuku Hera máslová příchuť ušlehaného s cukrem a vejci střídavě přidáváme tekuté a sypké ingredience. Vždy začínáme a končíme sypkými ingrediencemi. Nakonec už jen zlehka vmícháme mletou kávu
Vzniklou směsí plníme košíčky do tří čtvrtin a pečeme v předehřáté troubě přibližně 17 – 20 minut. Propečení můžeme zkontrolovat špejlí – pokud vyjde suchá, máme hotovo. Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo pečících košíčcích a poté je přemístíme na chladící mřížku a necháme úplně vychladnout
Čokoládu za stálého míchání rozpustíme v misce nad vodní lázní (miska nesmí být ponořená) a poté necháme vychladit. Po vychlazení do ní všleháme rostlinný tuk Hera máslová příchuť, dokud nám nevznikne hladký krém. Krém naplníme do cukrářských sáčků se špičkou a zdobíme cupcakes
Krém obarvíme pomocí modrého potravinářského barviva a ozdobíme jím upečené cupcakes. Dozdobíme pomocí cukrářský ozdob – stříbrných perliček. Do cupcaků můžeme také zapíchat špejle s různými obrázky
Kávové cupcakes s krémem z bílé čokolády podáváme jako zajímavě vypadající i chutnající zákusek k různým příležitostem.