Kávové cupcakes s krémem z bílé čokolády recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
200 g cukr krystal
100 g bílá čokoláda
30 ml vlažné mléko
200 g prosátá hladká mouka
1 lžička kypřící prášek do pečiva
0,75 lžiček mletá káva
modré potravinářské barvivo
110 g Hera máslová příchuť
1 lžička kávový extrakt
70 g Hera máslová chuť
cukrářské stříbrné perličky

Postup přípravy receptu

  1. Troubu necháme předehřát na 170 °C. Změklý rostlinný tuk Hera máslová příchuť ušleháme s cukrem do hladké hmoty. Po jednom zlehka zašleháme celá vejce

  2. V druhé misce smícháme prosátou mouku se solí a práškem do pečiva. V další mléko s kávovým extraktem. Do rostlinného tuku Hera máslová příchuť ušlehaného s cukrem a vejci střídavě přidáváme tekuté a sypké ingredience. Vždy začínáme a končíme sypkými ingrediencemi. Nakonec už jen zlehka vmícháme mletou kávu

  3. Vzniklou směsí plníme košíčky do tří čtvrtin a pečeme v předehřáté troubě přibližně 17 – 20 minut. Propečení můžeme zkontrolovat špejlí – pokud vyjde suchá, máme hotovo. Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo pečících košíčcích a poté je přemístíme na chladící mřížku a necháme úplně vychladnout

  4. Čokoládu za stálého míchání rozpustíme v misce nad vodní lázní (miska nesmí být ponořená) a poté necháme vychladit. Po vychlazení do ní všleháme rostlinný tuk Hera máslová příchuť, dokud nám nevznikne hladký krém. Krém naplníme do cukrářských sáčků se špičkou a zdobíme cupcakes

  5. Krém obarvíme pomocí modrého potravinářského barviva a ozdobíme jím upečené cupcakes. Dozdobíme pomocí cukrářský ozdob – stříbrných perliček. Do cupcaků můžeme také zapíchat špejle s různými obrázky

  6. Kávové cupcakes s krémem z bílé čokolády podáváme jako zajímavě vypadající i chutnající zákusek k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!