Králík na bílém víně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 špetka sůl 1 ks cibule 2 sklenice voda 1 ks rajče 1 sklenice bílé víno 1 plechovka sterilované žampiony olivový olej na smažení 2 kostky bujon 2 ks králičí stehno 6 ks králičí řízek
Postup Králík na bílém víně
Postup přípravy receptu
-
Králičí řízky i stehna obalíme v mouce a osolíme. Cibuli a česnek oloupeme, rajče spaříme a oloupeme. Vše nakrájíme
Králičí maso dozlatova orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Když maso zezlátne, vyndáme ho a na stejný olej dáme nakrájenou cibuli a česnek. K tomu přidáme nakrájené oloupané rajče a sterilované žampiony nakrájené na plátky. Ochutíme bujonem a vínem s vodou v poměru 1:1. Pak orestované maso vložíme zpátky a dusíme nejméně 30 minut
Když je králičí maso dostatečně podušené a měkké, můžeme do hrnce přidat i trochu malých nakládaných cibulek. Ale i bez nich je králík na bílém víně skvělým svátečním obědem.