Královská bramboračka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 ks vejce 8 lžic máslo 1 hrst majoránka 1 l voda 1 ks mrkev 1 ks petržel 4 lžíce hladká mouka 1 hrst sušené houby 4 ks střední brambor 1 ks menší cibulka sůl na dochucení
Postup Královská bramboračka
Postup přípravy receptu
-
Na másle v 1,5 litrovém hrnci opražíme hladkou mouku a tím vytvoříme jíšku, kterou mícháme až do zlatavé barvy. Potom do jíšky rozklepneme vajíčko a promícháme. Vytvoří se nám jíškovo-vajíčkové hrudky
Přidáme očištěné a na kostky nakrájené brambory, mrkev, petržel nakrájené na kolečka, v zimě můžeme použít nakládanou zeleninu v soli, potom, ale opatrně se solením. V létě ještě přidáme kousek kedlubny, květáku
Dále přidáme malou cibulku, 2 stroužky česneku, sušené houby (v létě čerstvé), majoránku, osolíme, zalijeme 1 litrem vody, promícháme a vaříme za občasného míchání asi 30 minut, než nám brambory a zelenina změknou
Při podávání nakrájíme na plátky do každé porce ještě jeden menší stroužek česneku.