Řízečky z patizonu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 3 ks vejce strouhanka hladká mouka olej na smažení 50 g tvrdý sýr 1 ks velký patizon
Postup Řízečky z patizonu
Postup přípravy receptu
-
Patizon oloupeme a nakrájíme na plátky asi 0,5 cm silné. Každý plátek z obou stran potřeme česnekem rozetřeným se solí
Vejce rozkvedláme s trochou vlažné vody (mléka) a špetkou soli. K hladké mouce přimícháme na jemno nastrouhaný sýr. Každý plátek patizonu obalíme v mouce, ve vejcích a strouhance
Plátky patizonu osmažíme v rozpáleném oleji z obou stran
Řízečky z patizonu podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem a okurkovým salátem.