Salát z grilované zeleniny recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cuketa
1 ks lilek
limetka
olivový olej
1 ks velká cibule
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
1 ks žlutá paprika
1 ks salátová okurka
250 g cherry rajčátka
čtyřbarevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Lilek, cuketu a salátovou okurku dobře omyjeme, zbavíme konců a nakrájíme na plátky. Rajčátka omyjeme a okapeme. Papriky rozpůlíme, zbavíme "vnitřností" a nakrájíme na širší proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na středně silná kolečka

  2. Veškerou zeleninu lehce osolíme a necháme vypotit

  3. Nejlépe na grilovacím litinovém plátu všechnu zeleninu ogrilujeme

  4. Když je zelenina ogrilovaná, nakrájíme plátky lilku na polovinu, cuketu a okurku na proužky. Cibulová kolečka rozebereme na dílky, rajčátka překrájíme na čtvrtky, papriky pokrájíme na malé kousky

  5. Vše smícháme ve větší míse, lehce zakapeme olivovým olejem a okořeníme čerstvě umletým čtyřbarevným pepřem, popřípadě dosolíme. Salát z grilované zeleniny můžeme lehce zakapat limetkovou šťávou, ale není to nutné

  6. Salát z grilované zeleniny rozdělíme do servírovacích misek a podáváme. Salát lze jíst i studený, avšak teplý je mnohem chutnější.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!