Salát z grilované zeleniny recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 1 ks cuketa 1 ks lilek limetka olivový olej 1 ks velká cibule 1 ks červená paprika 1 ks zelená paprika 1 ks žlutá paprika 1 ks salátová okurka 250 g cherry rajčátka čtyřbarevný pepř
Postup Salát z grilované zeleniny
Postup přípravy receptu
-
Lilek, cuketu a salátovou okurku dobře omyjeme, zbavíme konců a nakrájíme na plátky. Rajčátka omyjeme a okapeme. Papriky rozpůlíme, zbavíme "vnitřností" a nakrájíme na širší proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na středně silná kolečka
Veškerou zeleninu lehce osolíme a necháme vypotit
Nejlépe na grilovacím litinovém plátu všechnu zeleninu ogrilujeme
Když je zelenina ogrilovaná, nakrájíme plátky lilku na polovinu, cuketu a okurku na proužky. Cibulová kolečka rozebereme na dílky, rajčátka překrájíme na čtvrtky, papriky pokrájíme na malé kousky
Vše smícháme ve větší míse, lehce zakapeme olivovým olejem a okořeníme čerstvě umletým čtyřbarevným pepřem, popřípadě dosolíme. Salát z grilované zeleniny můžeme lehce zakapat limetkovou šťávou, ale není to nutné
Salát z grilované zeleniny rozdělíme do servírovacích misek a podáváme. Salát lze jíst i studený, avšak teplý je mnohem chutnější.