Španělská rajčatová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- česnek sůl 1 l vývar 1 ks paprika 500 g rajčata 1 ks cibule 220 g chléb chilli olivový olej
Postup Španělská rajčatová polévka
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Cibuli s česnekem nakrájíme nahrubo. Papriku nakrájíme na kousky, stejně tak rajčata
V kastrolku na rozpáleném oleji opečeme cibuli, papriku, česnek a smažíme asi 3 minuty, dokud cibule nezměkne. Poté přidáme chilli a rajčata a dusíme na mírném ohni. Když směs zhoustne, přidáme chléb nakrájený na kostičky a vývar. Rajčatovou polévku povaříme 15 minut. Polévku můžeme rozmixovat, nebo nechat takto - podle preferencí. Podle chuti dosolíme
Španělskou rajčatovou polévku podáváme s topinkami potřenými česnekem
Foto: Shutterstock.com