Španělská rajčatová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

česnek
sůl
1 l vývar
1 ks paprika
500 g rajčata
1 ks cibule
220 g chléb
chilli
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli s česnekem nakrájíme nahrubo. Papriku nakrájíme na kousky, stejně tak rajčata

  2. V kastrolku na rozpáleném oleji opečeme cibuli, papriku, česnek a smažíme asi 3 minuty, dokud cibule nezměkne. Poté přidáme chilli a rajčata a dusíme na mírném ohni. Když směs zhoustne, přidáme chléb nakrájený na kostičky a vývar. Rajčatovou polévku povaříme 15 minut. Polévku můžeme rozmixovat, nebo nechat takto - podle preferencí. Podle chuti dosolíme

  3. Španělskou rajčatovou polévku podáváme s topinkami potřenými česnekem

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!