Zeleninové lívance recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
mléko
1 ks cibule
150 g mrkev
150 g kapusta
200 g květák
200 g hrubá mouka
100 g tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu (květák, mrkev, kapusta) očistíme a nakrájíme na malé kostky. Můžeme přidat i červenou papriku, díky ní budou lívanečky pěkně barevné. Na části tuku zeleninu podusíme, přidáme i oloupanou a drobně nasekanou cibulí. Zeleninu odstavíme a necháme vychladnout. Z mléka, hrubé mouky, žloutků a soli připravíme základní těstíčko. Přidáme do něj jemně nasekanou dušenou zeleninu a nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků. Na rozpáleném lívanečníku smažíme ze směsi lívanečky obvyklým způsobem, až jsou po obou stranách zlatavé. Hotové zeleninové lívance rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme. Jsou dobré teplé i studené - jako hlavní chod i lehká svačinka. Podáváme se studenými omáčkami. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!