Zeleninové lívance recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks vejce mléko 1 ks cibule 150 g mrkev 150 g kapusta 200 g květák 200 g hrubá mouka 100 g tvrdý sýr
Postup Zeleninové lívance
Postup přípravy receptu
-
Veškerou zeleninu (květák, mrkev, kapusta) očistíme a nakrájíme na malé kostky. Můžeme přidat i červenou papriku, díky ní budou lívanečky pěkně barevné. Na části tuku zeleninu podusíme, přidáme i oloupanou a drobně nasekanou cibulí. Zeleninu odstavíme a necháme vychladnout. Z mléka, hrubé mouky, žloutků a soli připravíme základní těstíčko. Přidáme do něj jemně nasekanou dušenou zeleninu a nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků. Na rozpáleném lívanečníku smažíme ze směsi lívanečky obvyklým způsobem, až jsou po obou stranách zlatavé. Hotové zeleninové lívance rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme. Jsou dobré teplé i studené - jako hlavní chod i lehká svačinka. Podáváme se studenými omáčkami. Foto: Shutterstock.com