Žloutkové rohlíčky s nugátovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
3 ks vejce
1 kostka máslo
12 dkg cukr moučka
2 lžíce holandské kakao
těsto
24 dkg máslo
4 ks žloutek
14 dkg cukr krupice
40 dkg hladká mouka
na ozdobu
čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto si utřeme vařené žloutky, cukr a máslo nebo tuk na pečení do hladké pěny. Přidáme po částech hladkou mouku a znovu dobře spojíme.

  2. Těstem plníme formičky na rohlíčky a pečeme při střední teplotě v předehřáté troubě. Pokud se ve středu rohlíčky nepropadají, jsou upečené. Klasicky je po chvilce vyndáme z formiček.

  3. Vejce, cukr a kakao šleháme v parní lázni na krém. Potom přidáme máslo, důkladně promícháme a necháme zchladnout. Rohlíčky po vychladnutí slepujeme připraveným krémem. Hotové rohlíčky postříkáme rozpuštěnou čokoládou. Samozřejmě si základní dávky surovin můžeme snížit podle potřeby, například na polovinu.

  4. Žloutkové rohlíčky s nugátovým krémem servírujeme k různým slavnostním příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!