Actifry - klasické hranolky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1-2 špetky sůl
1 lžíce vinný ocet
1 kg středně velké brambory

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky nebo použijeme hranolkovač. Vložíme do studené vody, přidáme lžíci vinného octa a 1 - 2 minuty povaříme. Vinný ocet nám zajistí, že hranolky nebudou měnit tvar a nebudou po pečení blátivé.

  2. Scezené hranolky necháme vychladnout a pořádně vysušíme čistou utěrkou všechnu vodu.

  3. Hranolky vložíme do Actifry, přelijeme 1 lžičkou oleje (já používám olivový, ale výběr je na každém). Pro lepší chuť je možné přidat o lžičku oleje navíc. Fritézu nastavíme na 20 minut.

  4. Actifry - klasické hranolky přesypeme do mísy a prosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy