Afroditina řecká sekaná plněná fetou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 ks cibule 2 lžíce hořčice 1 ks houska 1 ks červená paprika 1 lžíce rajský protlak 6 ks zelené olivy bez pecek 100 dkg sýr Feta
Postup Afroditina řecká sekaná plněná fetou recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme v mléce rozmočenou natrhanou housku společně se všemi ingrediencemi kromě fety. Zeleninu musíme předem samozřejmě nasekat nadrobno. Tuto směs řádně prohněteme.
Kvádr fety podélně rozkrojíme na dvě části. Z poloviny směsi vytvoříme bochník, delší než oba kousky fety položené v řadě za sebou. Bochník trošku připlácneme, doprostřed položíme fetu a na to druhou část směsi. Několikrát tuto vytvořenou rolku na prkénko otáčíme, aby se ty dvě půlky zase pěkně spojily a feta byla víceméně pěkně uprostřed.
Přendáme do zapékací mísy a pečeme cca 1,5 hodiny při 200 °C.
Afroditinu řeckou sekanou plněnou sýrem feta podáváme např. s Atlasovy řecké patates sto fourno a tzatziki. Kali orexi aneb dobrou chuť.