Afroditina řecká sekaná plněná fetou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks cibule
2 lžíce hořčice
1 ks houska
1 ks červená paprika
1 lžíce rajský protlak
6 ks zelené olivy bez pecek
100 dkg sýr Feta

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme v mléce rozmočenou natrhanou housku společně se všemi ingrediencemi kromě fety. Zeleninu musíme předem samozřejmě nasekat nadrobno. Tuto směs řádně prohněteme.

  2. Kvádr fety podélně rozkrojíme na dvě části. Z poloviny směsi vytvoříme bochník, delší než oba kousky fety položené v řadě za sebou. Bochník trošku připlácneme, doprostřed položíme fetu a na to druhou část směsi. Několikrát tuto vytvořenou rolku na prkénko otáčíme, aby se ty dvě půlky zase pěkně spojily a feta byla víceméně pěkně uprostřed.

  3. Přendáme do zapékací mísy a pečeme cca 1,5 hodiny při 200 °C.

  4. Afroditinu řeckou sekanou plněnou sýrem feta podáváme např. s Atlasovy řecké patates sto fourno a tzatziki. Kali orexi aneb dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy