Ajvar po česku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 dkg cukr 5 paliček česnek 2 dl olej 10 dkg sůl 1 dl ocet 0 kg cibule 1 kg rajče 6 ks feferonka 1 lžička mletý pepř 1 kg červená paprika
Postup Ajvar po česku recept
Postup přípravy receptu
-
Papriku, rajčata, cibuli, česnek a feferonky dobře očistíme a dle druhu oloupeme. Zeleninu i s česnekem a feferonkami pomeleme na masovém strojku.
K pomleté směsi přidáme sůl, cukr, pepř a olej, společně vaříme 45 minut. Přidáme ocet a vaříme dalších 5 minut Ještě horký ajvar po česku plníme do skleniček, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 10 minut. A máme hotovo.
Ajvar po česku je velmi dobrou a pikantní přílohou k k masům grilovaným i vařeným.