Ajvar po česku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg cukr
5 paliček česnek
2 dl olej
10 dkg sůl
1 dl ocet
0 kg cibule
1 kg rajče
6 ks feferonka
1 lžička mletý pepř
1 kg červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Papriku, rajčata, cibuli, česnek a feferonky dobře očistíme a dle druhu oloupeme. Zeleninu i s česnekem a feferonkami pomeleme na masovém strojku.

  2. K pomleté směsi přidáme sůl, cukr, pepř a olej, společně vaříme 45 minut. Přidáme ocet a vaříme dalších 5 minut Ještě horký ajvar po česku plníme do skleniček, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 10 minut. A máme hotovo.

  3. Ajvar po česku je velmi dobrou a pikantní přílohou k k masům grilovaným i vařeným.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy