Alenčin kapr recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
0 ks citron
1 kg kapr
1 špetka kardamon
1 kelímek bílý jogurt
50 g mandlové lupínky
1 lžička mletý zázvor
1 špetka mletý hřebíček
0 lžiček mletá kurkuma
1 lžíce máslo na vymazání
podle chuti
sůl
chilli koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Porce kapra naskládáme do máslem vymazaného pekáče nebo remosky. Plátky kapra pokapeme citronem, osolíme, čerstvě nameleme na každou porci trochu chilli koření. Kapra necháme chvíli odpočinout.

  2. Do bílého jogurtu vmícháme lžičku mletého zázvoru, půl lžičky kurkumy a po špetce pepře, cukru, mletého hřebíčku, chilli koření, kardamonu a soli. Rybu zalijeme okořeněným jogurtem a posypeme lupínky mandlí.

  3. Porce kapra zvolna pečeme asi 45 minut ve vyhřáté troubě.

  4. Alenčina kapra podáváme s bramborovými hranolky, šťouchaným bramborem či bramborovou kaší. Nejčastěji jíme kapra s různě upravenými brambory, ale k jakékoli úpravě ryby se také dobře hodí chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy