Alpská polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 50 g máslo 500 g brambory 1 ks cibule 1 ks pórek 2 ks mrkev 150 g eidam podle chuti sůl mletý pepř mletý muškátový oříšek čerstvá majoránka podle potřeby kuřecí vývar
Postup Alpská polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Pór umyjeme a nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
V hrnci na rozehřátém másle opečeme všechnu zeleninu. Česnek oloupeme a prolisujeme, přidáme ho do hrnce a zalijeme vývarem. Vaříme asi 15 minut. Mezitím nastrouháme sýr, polovinu z něj dáme do hrnce, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem, kořením a majoránkou. Dovaříme doměkka.
Alpskou polévku rozdělíme na talíře a jednotlivé porce posypeme zbylým sýrem.