Alsaská bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

máslo na vymazání
těstíčko
sůl
4 ks vejce
200 g máslo
500 ml mléko
150 g rozinky
80 g mandle
1 kostka droždí
150 g cukr krupice
500 g hladká mouka
1 sklenice třešňovice
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Do prosáté a osolené mouky uděláme důlek, do něj nadrobíme droždí, posypeme lžičkou cukru a vlijeme trošku mléka. Nemícháme a necháme kynout. Zatím si nasekáme mandle na hranolky.

  2. Až kvásek vykyne, přilijeme zbytek mléka, přidáme cukr, vejce, rozpuštěné vlažné máslo, rozinky, mandle, třešňovici a zpracujeme do těsta.

  3. Přikryjeme a necháme asi půl hodiny kynout. Zatím si vymažeme bábovkovou formu máslem, olejem nebo jiným tukem.

  4. Vykynutým těstem naplníme vymazanou bábovkovou formu, ještě chvíli necháme kynout a poté upečeme v předehřáté troubě na 200 °C dozlatova asi 50 minut.

  5. Upečenou alsaskou bábovku vyklopíme z formy a necháme trochu vychladit. Před podáváním bábovku posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy