Alsaské zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.3 kg slanina
sůl
1 kulička máslo
2 sklenice bílé víno
mletý bílý pepř
0.5 kg uzené maso
2 ks tenký párek
0.3 kg vepřový bok
0.8 kg kysané zelí
5 ks brambory uvařené

Postup přípravy receptu

  1. Slijeme vodu ze zelí a uschováme ji.

  2. Zelí dvakrát opereme a necháme oschnout. Mezitím pokrájíme slaninu na kostičky a na rozpuštěném másle na mírném ohni zesklovatíme.Ostatní maso nakrájíme na kostky. Na zelí v kastrolu nalijeme víno a postavíme na oheň.

  3. Až se tekutina začne vařit, přidáme slaninu a ztlumíme oheň. Přidáme ostatní maso, promícháme, zakryjeme a vaříme 2 hodiny. Dobu vaření můžeme zkrátit vařením v tlakovém hrnci. Podléváme vodou ze zelí.

  4. Až je maso měkké, osolíme, opepříme a necháme 24 hodin stát v chladnu.

  5. Druhý den při ohřívání přidáme kolečka párků a kostky vařených brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy