Alsaské zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.3 kg slanina sůl 1 kulička máslo 2 sklenice bílé víno mletý bílý pepř 0.5 kg uzené maso 2 ks tenký párek 0.3 kg vepřový bok 0.8 kg kysané zelí 5 ks brambory uvařené
Postup Alsaské zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Slijeme vodu ze zelí a uschováme ji.
Zelí dvakrát opereme a necháme oschnout. Mezitím pokrájíme slaninu na kostičky a na rozpuštěném másle na mírném ohni zesklovatíme.Ostatní maso nakrájíme na kostky. Na zelí v kastrolu nalijeme víno a postavíme na oheň.
Až se tekutina začne vařit, přidáme slaninu a ztlumíme oheň. Přidáme ostatní maso, promícháme, zakryjeme a vaříme 2 hodiny. Dobu vaření můžeme zkrátit vařením v tlakovém hrnci. Podléváme vodou ze zelí.
Až je maso měkké, osolíme, opepříme a necháme 24 hodin stát v chladnu.
Druhý den při ohřívání přidáme kolečka párků a kostky vařených brambor.