Alžírské kuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
2 ks cibule
1 ks kuře
2 lžíce med
marináda
3 stroužky česnek
0.5 lžičky sůl
0.5 lžíce ocet
4 lžíce sójová omáčka
2 lžičky mletá sladká paprika
0.5 lžičky mletá pálivá paprika
podle potřeby
voda na podlévání

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme marinádu, do které budeme nakládat kousky kuřecího masa. Do misky dáme olej, sójovou omáčku, ocet, prolisovaný česnek, mleté papriky, sůl a umícháme marinádu.

  2. Kuře omyjeme, očistíme a naporcujeme. Kuřecí kousky dáme do pekáčku a zalijeme připravenou marinádou. Dáme do ledničky a necháme alespoň dvě hodiny marinovat.

  3. Poté pekáček s kuřetem vložíme do předehřáté trouby, přiklopíme horním dílem a pečeme asi 30 minut.

  4. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Po 30-ti minutách kuře vytáhneme z trouby a posypeme cibulí. Dále pečeme bez horního dílu za občasného podlévání zhruba dalších 30 minut. Nakonec potřeme kuřecí maso medem smíchaným s trochou vody a dopečeme, až bude mít kuře krásnou zlatavou kůrčičku.

  5. Kuře podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy