Amarantové koláčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
200 g máslo
100 g rozinky
200 g rybízový džem
100 g moučkový cukr
100 g hladká mouka
200 g ovesné vločky
1 balíček kypřící prášek do pečiva
300 g dýňový kompot
100 g obilné klíčky
200 g amarantová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Amarantovou mouku promícháme s obilnými klíčky, ovesnými vločkami, cukrem a práškem do pečiva.

  2. Máslo necháme změknout. Dýni z kompotu nakrájíme na kostičky a přidáme společně se šťávou a s máslem do mouky. Dále přidáme rozinky a vejce a směs vypracujeme v těsto.

  3. Těsto na amarantové koláčky vyválíme v placku na moukou posypaném válu. Z těsta ukrajujeme stejně velké kousky, ze kterých vyválíme kuličky. Na plech rozprostřeme pečící papír, poklademe kuličky a do každé uděláme prstem důlek.

  4. Do každého důlku naplníme rybízový džem.

  5. Amarantové koláčky pečeme při 180 °C dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy