Amaretky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
4 ks bílek
300 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
350 g mleté mandle
krém
100 g máslo
3 lžíce amaretto
150 g mléčná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Plech vyložíme pečícím papírem.

  2. Elektrickým šlehačem ušleháme na nejvyšším stupni bílky se solí v tuhý sníh. Ručně zlehka do něj vmícháme cukr, vanilkový cukr a mandle.

  3. Pomocí dvou malých lžiček vytvoříme z těsta malé hrudky amaretky, které dáváme na připravený plech. Amaretky necháme přes noc sušit při pokojové teplotě.

  4. Druhý den amaretky upečeme při 160 - 180 °C. Pečeme je přibližně 13 minut.

  5. Na přípravu náplně si rozpustíme čokoládu a necháme vychladnout. Šlehačem vymícháme čokoládu s máslem a likérem do pěny. Krémem spojujeme dvě hrudky k sobě.

  6. Hotové amaretky uložíme do krabice a ve vhodnou chvíli podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy