Amaretky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 4 ks bílek 300 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 350 g mleté mandle krém 100 g máslo 3 lžíce amaretto 150 g mléčná čokoláda
Postup Amaretky recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme změknout. Plech vyložíme pečícím papírem.
Elektrickým šlehačem ušleháme na nejvyšším stupni bílky se solí v tuhý sníh. Ručně zlehka do něj vmícháme cukr, vanilkový cukr a mandle.
Pomocí dvou malých lžiček vytvoříme z těsta malé hrudky amaretky, které dáváme na připravený plech. Amaretky necháme přes noc sušit při pokojové teplotě.
Druhý den amaretky upečeme při 160 - 180 °C. Pečeme je přibližně 13 minut.
Na přípravu náplně si rozpustíme čokoládu a necháme vychladnout. Šlehačem vymícháme čokoládu s máslem a likérem do pěny. Krémem spojujeme dvě hrudky k sobě.
Hotové amaretky uložíme do krabice a ve vhodnou chvíli podáváme.