Andělská očička recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

4 ks vejce
50 g máslo
150 g cukr moučka
80 g strouhaný kokos
4 - 5 lžic vaječný koňak
tmavá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, přičemž použijeme pouze žloutky

  2. Žloutky nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme změklé máslo, cukr, vaječný koňak, strouhaný kokos a vše zpracujeme do tužší hmoty. Tvoříme malé kuličky asi o průměru 2 cm

  3. Andělská očička pokládáme do košíčků o průměru asi 24 mm a vytlačíme do nich hlubší důlek (např. koncem vařečky). Kuličky necháme v chladu asi hodinu odpočinout. Nakonec vyplníme důlky polevou

  4. Andělská očička uchováváme na chladném místě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!