Andělská očička recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
-
4 ks vejce
50 g máslo
150 g cukr moučka
80 g strouhaný kokos
4 - 5 lžic vaječný koňak
tmavá čokoládová poleva
Postup Andělská očička
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, přičemž použijeme pouze žloutky
Žloutky nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme změklé máslo, cukr, vaječný koňak, strouhaný kokos a vše zpracujeme do tužší hmoty. Tvoříme malé kuličky asi o průměru 2 cm
Andělská očička pokládáme do košíčků o průměru asi 24 mm a vytlačíme do nich hlubší důlek (např. koncem vařečky). Kuličky necháme v chladu asi hodinu odpočinout. Nakonec vyplníme důlky polevou
Andělská očička uchováváme na chladném místě.