Antilopí steak s hruškou a koriandrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 ks cibule
0 ks citron
1 ks mrkev
koriandr
1 lžíce med
1 svazek koření
3 ks hruška
3 lžíce olivový olej
2 lžíce hladká mouka
2 dl rajčatová šťáva
50 g vlašské ořechy
1 kostka hovězí bujon
1 miska řeřichové listy
4 ks steaky z antilopy

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy.

  2. Podusíme ji na másle, přidáme mouku, promícháme a po chvilce přidáme rajčatovou šťávu s rozpuštěným bujonem. Na závěr přidat svazek koření "fines herbes" a povaříme asi 30 minut. Svazek koření "fines herbes" je petržel, pažitka, estragon, kerblík.

  3. Pak vyjmeme svazek koření. Uvařenou omáčku rozmixujeme a přecedíme. Přidáme oloupané na kostky nakrájené hrušky, sůl a koriandr. Omáčku udržujeme v teple. Přidáme med a trochu podusíme. Pak přidáme šťávu z 1/2 citronu a ořechy.

  4. Antilopí steaky o váze plátku asi 180 gramů restujeme na olivovém oleji asi 3 minuty z každé strany.

  5. Antilopí steak podáváme s omáčkou s hruškami a koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy