Antilopí steak s hruškou a koriandrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce máslo 1 ks cibule 0 ks citron 1 ks mrkev koriandr 1 lžíce med 1 svazek koření 3 ks hruška 3 lžíce olivový olej 2 lžíce hladká mouka 2 dl rajčatová šťáva 50 g vlašské ořechy 1 kostka hovězí bujon 1 miska řeřichové listy 4 ks steaky z antilopy
Postup Antilopí steak s hruškou a koriandrem recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy.
Podusíme ji na másle, přidáme mouku, promícháme a po chvilce přidáme rajčatovou šťávu s rozpuštěným bujonem. Na závěr přidat svazek koření "fines herbes" a povaříme asi 30 minut. Svazek koření "fines herbes" je petržel, pažitka, estragon, kerblík.
Pak vyjmeme svazek koření. Uvařenou omáčku rozmixujeme a přecedíme. Přidáme oloupané na kostky nakrájené hrušky, sůl a koriandr. Omáčku udržujeme v teple. Přidáme med a trochu podusíme. Pak přidáme šťávu z 1/2 citronu a ořechy.
Antilopí steaky o váze plátku asi 180 gramů restujeme na olivovém oleji asi 3 minuty z každé strany.
Antilopí steak podáváme s omáčkou s hruškami a koriandrem.