Armanda buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 3 ks vejce 100 g máslo 2 lžíce rum ? sklenice mléko 2 lžíce prášek do pečiva 200 g cukr moučka 300 g hladká mouka 1 lžička jedlá soda 5 kapek vanilkový extrakt na ozdobu cukr moučka podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Armanda buchta recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme si veškeré ingredience.
Ušleháme vajíčka a cukr, pak přidáme rozpuštěné máslo a vanilkovou esenci, šleháme 5 minut, pak přidáme všechny ostatní suché přísady, později i tekuté. Rum můžeme nahradit rumovou esencí, stačí 5 kapek.
Formu o průměru 20 - 24 cm vymažeme a vysypeme. Vlijeme těsto a dáme do trouby na 45 minut, případně dokud špejle nebude po zapíchnutí do těsta čistá.
Armanda buchtu necháme po upečení trochu vychladnout, poté posypeme moučkovým cukrem.