Armanda buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
100 g máslo
2 lžíce rum
? sklenice mléko
2 lžíce prášek do pečiva
200 g cukr moučka
300 g hladká mouka
1 lžička jedlá soda
5 kapek vanilkový extrakt
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme si veškeré ingredience.

  2. Ušleháme vajíčka a cukr, pak přidáme rozpuštěné máslo a vanilkovou esenci, šleháme 5 minut, pak přidáme všechny ostatní suché přísady, později i tekuté. Rum můžeme nahradit rumovou esencí, stačí 5 kapek.

  3. Formu o průměru 20 - 24 cm vymažeme a vysypeme. Vlijeme těsto a dáme do trouby na 45 minut, případně dokud špejle nebude po zapíchnutí do těsta čistá.

  4. Armanda buchtu necháme po upečení trochu vychladnout, poté posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy