Arménská polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks paprika 5 ks rajče 1 dl studená voda 500 g mleté vepřové maso 1 ks cibule (malá) 4 ks brambory (velké) podle chuti 2 stroužky česnek sůl čerstvá bazalka 0.5 balíčku mražená zelenina mletý černý pepř čubrica 2 kostky bujón bylinky bazalka+tymián
Postup Arménská polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Oboje vmícháme do mletého masa. To osolíme, opepříme, ochutíme čubricou a důkladně promícháme s trochou studené vody, aby šlo z masa dělat kuličky.
Dáme vařit vodu s kostkami bujonu a solí. Zatím si z masové směsi uděláme malé knedlíčky - kuličky o průměru asi 1,5 cm. Ty vhodíme do vařicí vody, ztlumíme oheň a necháme asi 10 minut vařit.
Mezitím si očistíme brambory a zeleninu, vše nakrájíme na kostky. Přidáme do polévky včetně mražené zeleniny a vaříme doměkka.
Arménská polévka se nezahušťuje, proto by měla být dostatečně hustá. Můžeme ji ještě okořenit špetkou čubrice. Těsně před skončením varu přidáme do arménské polévky bylinky. Nejlepší je bazalka a tymián.
Obměna: místo kuliček z mletého masa můžeme uvařit kuřecí křidýlka. Místo čubrice můžeme použít adžiku.
Arménskou polévku podáváme horkou.