Arménská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks paprika
5 ks rajče
1 dl studená voda
500 g mleté vepřové maso
1 ks cibule (malá)
4 ks brambory (velké)
podle chuti
2 stroužky česnek
sůl
čerstvá bazalka
0.5 balíčku mražená zelenina
mletý černý pepř
čubrica
2 kostky bujón bylinky bazalka+tymián

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Oboje vmícháme do mletého masa. To osolíme, opepříme, ochutíme čubricou a důkladně promícháme s trochou studené vody, aby šlo z masa dělat kuličky.

  2. Dáme vařit vodu s kostkami bujonu a solí. Zatím si z masové směsi uděláme malé knedlíčky - kuličky o průměru asi 1,5 cm. Ty vhodíme do vařicí vody, ztlumíme oheň a necháme asi 10 minut vařit.

  3. Mezitím si očistíme brambory a zeleninu, vše nakrájíme na kostky. Přidáme do polévky včetně mražené zeleniny a vaříme doměkka.

  4. Arménská polévka se nezahušťuje, proto by měla být dostatečně hustá. Můžeme ji ještě okořenit špetkou čubrice. Těsně před skončením varu přidáme do arménské polévky bylinky. Nejlepší je bazalka a tymián.

  5. Obměna: místo kuliček z mletého masa můžeme uvařit kuřecí křidýlka. Místo čubrice můžeme použít adžiku.

  6. Arménskou polévku podáváme horkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy