Aténská jehla recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g slanina
2 ks paprika
2 ks cibule
2 ks rajče
400 g vepřové maso
marináda
2 lžíce olej
2 lžíce gyros koření
na ozdobu
1 ks citron
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostky, posypeme gyros kořením a promícháme s olejem. Naložené maso dáme na 2 hodiny marinovat.

  2. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na čtvrtiny, očištěnou papriku a slaninu na menší kousky. Na jehlu napichujeme střídavě maso, cibuli, slaninu a kousky papriky.

  3. Aténské jehly opékáme či grilujeme na rozpáleném oleji. Do výpeku vložíme nakrájená rajčata a podusíme je.

  4. Aténské jehly servírujeme s omáčkou z rajčat a ozdobené plátkem citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy