Atjar recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
2 lžíce hořčice
200 g mrkev
1-2 lžičky kurkuma
1 ks červená paprika
400 g hlávkové zelí
1 lžička mletý zázvor
300 g taugé (fazolové výhonky)
1 ks velká okurka
1 lžička koření laos
podle chuti
česnek
sambal oelek
podle potřeby
ocet
voda
cukr krystal

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Do salátu můžeme přidat i jinou zeleninu, jen nesmíme zapomenout, že zelí, taugé, mrkev a okurka jsou základem.

  2. Zeleninu lehce povaříme, ale nerozvaříme! Zeleninu, která se nemusí dlouho vařit, si odložíme (květák, okurky a fazolové výhonky). Zeleninu, kterou musíme déle vařit, povaříme jako první, patří sem třeba zelí a fazole.

  3. Cibulku osmahneme s prolisovaným česnekem v troše oleje. Přidáme sambal oelek, laos, zázvor a kurkumu. Chvilku osmažíme a dáme stranou.

  4. Do uvařené zeleniny přidáme ocet (musí to být půl na půl s vodou v hrnci) a ještě chviličku povaříme. Pozor, zelenina nesmí být rozvařená, ale křupavá! Ještě vyzkoušíme, jestli je voda dostatečně kyselá. Přílišnou kyselost zmírníme cukrem. Nyní přidáme hořčici a smaženou cibulku se směsí koření. Dobře promícháme a necháme ještě krátce povařit.

  5. Směs atjar dáme do sklenice s víčkem a necháme po dobu 1 - 2 dnů odležet.¨


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy