Australský mrkvový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 hrnek cukr
0.5 hrnku olej
2 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
1 lžička mletá skořice
1 hrnek polohrubá mouka
0.5 hrnku vlašské ořechy
1 hrnek strouhaná mrkev
0.5 lžičky jedlá soda
poleva
5 dkg máslo
2-3 hrnky cukr moučka
1-2 lžíce pomerančová šťáva
15 dkg jemný tvaroh (žervé)
1 lžíce pomerančová kůra (strouhaná)

Postup přípravy receptu

  1. Pekáč o velikosti 20x30cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 200 °C. Ořechy nasekáme nahrubo.

  2. Do mísy přesypeme mrkev, přidáme vejce, olej, ořechy a promícháme. Pak přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva, skořici a jedlou sodu. Vše důkladně promícháme.

  3. Těsto rovnoměrně rozestřeme do připraveného pekáče a pečeme 15 - 20 minut. Po upečení jej necháme vychladnout.

  4. Mezitím si připravíme polevu. Utřeme máslo s tvarohem, pomerančovou šťávou a kůrou a moučkovým cukrem.

  5. Na vychladlý korpus rozetřeme polevu a necháme asi půl hodiny v lednici ztuhnout.

  6. Hotový moučník krájíme na kousky a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy