Australský mrkvový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 hrnek cukr 0.5 hrnku olej 2 ks vejce 1 balíček prášek do pečiva 1 lžička mletá skořice 1 hrnek polohrubá mouka 0.5 hrnku vlašské ořechy 1 hrnek strouhaná mrkev 0.5 lžičky jedlá soda poleva 5 dkg máslo 2-3 hrnky cukr moučka 1-2 lžíce pomerančová šťáva 15 dkg jemný tvaroh (žervé) 1 lžíce pomerančová kůra (strouhaná)
Postup Australský mrkvový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Pekáč o velikosti 20x30cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 200 °C. Ořechy nasekáme nahrubo.
Do mísy přesypeme mrkev, přidáme vejce, olej, ořechy a promícháme. Pak přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva, skořici a jedlou sodu. Vše důkladně promícháme.
Těsto rovnoměrně rozestřeme do připraveného pekáče a pečeme 15 - 20 minut. Po upečení jej necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme polevu. Utřeme máslo s tvarohem, pomerančovou šťávou a kůrou a moučkovým cukrem.
Na vychladlý korpus rozetřeme polevu a necháme asi půl hodiny v lednici ztuhnout.
Hotový moučník krájíme na kousky a můžeme podávat.