Avgolemono recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 2 ks cibule 2 l voda 1 ks kuře 1 ks citron 4 ks bobkový list 6 kuliček nové koření 200 g vařená rýže 10 kuliček celý černý pepř podle chuti sůl
Postup Avgolemono recept
Postup přípravy receptu
-
Menší kuře očistíme, omyjeme, naporcujeme, vložíme do velkého hrnce, přidáme oloupané a přepůlené velké cibule, koření a sůl.
Polévku vaříme na mírném ohni 2 hodiny, podle potřeby přiléváme vodu. Pak vývar scedíme a maso obereme.
Do scezeného vývaru přidáme předem uvařenou rýži, rozšlehaná vejce a necháme zavařit. Do vývaru vrátíme kousky masa a podle chuti ještě přidáme sůl a citronovou šťávu.
Avgolemono rozlijeme do hlubokých talířů či misek a podáváme.