Avgolemono recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
2 ks cibule
2 l voda
1 ks kuře
1 ks citron
4 ks bobkový list
6 kuliček nové koření
200 g vařená rýže
10 kuliček celý černý pepř
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Menší kuře očistíme, omyjeme, naporcujeme, vložíme do velkého hrnce, přidáme oloupané a přepůlené velké cibule, koření a sůl.

  2. Polévku vaříme na mírném ohni 2 hodiny, podle potřeby přiléváme vodu. Pak vývar scedíme a maso obereme.

  3. Do scezeného vývaru přidáme předem uvařenou rýži, rozšlehaná vejce a necháme zavařit. Do vývaru vrátíme kousky masa a podle chuti ještě přidáme sůl a citronovou šťávu.

  4. Avgolemono rozlijeme do hlubokých talířů či misek a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy