Avionská bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
125 ml mléko
0.5 balíčku prášek do pečiva
200 g cukr krupice
300 g polohrubá mouka
120 g máslo nebo Hera
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh.

  2. Máslo s cukrem ušleháme do pěny, zašleháme žloutky, zamícháme mouku s práškem do pečiva, mléko a nakonec lehce vmícháme bílkový sníh.

  3. Avionskou bábovku pečeme ve vymazané a moukou vysypané formě v mírně pootevřené troubě asi při 150 °C.

  4. Upečenou avionskou bábovku vyklopíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy