Avionská bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 125 ml mléko 0.5 balíčku prášek do pečiva 200 g cukr krupice 300 g polohrubá mouka 120 g máslo nebo Hera podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Avionská bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh.
Máslo s cukrem ušleháme do pěny, zašleháme žloutky, zamícháme mouku s práškem do pečiva, mléko a nakonec lehce vmícháme bílkový sníh.
Avionskou bábovku pečeme ve vymazané a moukou vysypané formě v mírně pootevřené troubě asi při 150 °C.
Upečenou avionskou bábovku vyklopíme a podáváme.