Avokádovo-kedlubnová pomazánka recept
Apetit Recepty pomazánkyPostup Avokádovo-kedlubnová pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Zralé avokádo rozkrojíme a vyndáme pecku. Obsah avokáda vydlabeme lžící do misky, vydlabané půlky si ponecháme na pozdější plnění. Velkou kedlubnu oloupeme (nebo dvě menší) a nastrouháme na jemném struhadle
Avokádo v misce vidličkou najemno rozmačkáme. Přidáme nastrouhanou kedlubnu, sůl, čerstvě mletý pepř a z půlky citronu vymačkanou šťávu. Avokádovo-kedlubnovou pomazánku dobře promícháme a ochutnáme, zda je pomazánka dost slaná a okořeněná, popřípadě přidáme
Avokádovo-kedlubnovou pomazánku nandáme do odložených avokádových "mističek", dozdobíme podle fantazie a podáváme. Můžeme jíst jen lžičkou jako chuťovku, mazat na pečivo apod. Nám stačí jen tak. Je opravdu výborná a skvěle zasytí. Recept na tuto pomazánku spadá do veganské stravy a také do RAW stravování (tzv. syrová strava).