Babáčkovská dobrota recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks kiwi
těsto
5 ks vejce
20 dkg cukr krupice
20 dkg polohrubá mouka
poleva
0 l voda
3 lžíce cukr krupice
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
náplň
2 kelímky kysaná smetana
2 ks vanilkový cukr
1 kelímek smetana ke šlehání
1 ks ztužovač šlehačky
rumová tresť

Postup přípravy receptu

  1. V misce si z vajec, mouky a cukru vymícháme hladké těsto, které nalijeme do středně velkého hlubšího plechu vyloženého pečícím papírem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

  2. Mezitím si vyšleháme šlehačku se ztužovačem. Jakmile ji máme vyšlehanou, přimícháme k ní zakysané smetany, vanilkové cukry, dochutíme rumovou trestí a promícháme.

  3. Na upečený a vychladlý korpus rovnoměrně rozetřeme náplň, na kterou následně vedle sebe skládáme na kolečka nakrájené kiwi.

  4. Uvaříme si klasický pudink, akorát místo mléka použijeme vodu. Do 1/4 l vařící vody s cukrem nalijeme 1/4 l vody s rozmíchaným vanilkovým pudinkem, uvaříme a hotový pudink nalijeme na kiwi.

  5. Babáčkovskou dobrotu necháme zatuhnout v lednici a můžeme mlsat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy