Babčakoule recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g vepřové maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
náplň
1 ks vejce
4 plátky šunka
1 ks kapie
4 plátky tvrdý sýr
1 ks sterilovaná okurka
na obalení
vejce
strouhanka
hladká mouka
na ozdobu
majonéza
kečup
eidam
na potření
hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Okurku a kapii nakrájíme na kousky. Eidam nastrouháme na jemno.

  2. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky šunky, sýra, kousky okurky, kapie a vařeného vejce. Plátky masa zabalíme a vytvarujeme do koulí. Masové koule obalíme v trojobalu - mouka, rozšlehané vejce a strouhanka.

  3. Masové koule osmažíme na rozehřátém oleji. Po usmažení koule nařízneme na poloviny, ale nedořízneme. Do řezu přidáme lžíci majonézy, strouhaný sýr a lehce pokapeme kečupem.

  4. Babčakoule podáváme s hranolky nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy