Bábovkový knedlík recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks vejce 1 hrnek mléko 1 lžička prášek do pečiva 2 ks rohlík 1 hrnek hrubá mouka podle potřeby hrubá mouka na vysypání sádlo na vymazání
Postup Bábovkový knedlík recept
Postup přípravy receptu
-
Starší rohlíky nakrájíme na kostičky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Do mísy nasypeme mouku se solí a na kostičky pokrájené rohlíky, přidáme žloutky, mléko a promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Jestli máme nějaké zbylé bílky v ledničce, použijeme bílky tři. S nimi vmícháme i prášek do pečiva.
Těsto urovnáme do bábovkové formy vymazané sádlem a vysypané hrubou moukou. Ve velkém hrnci dáme vařit vodu. Do vařící vody postavíme bábovku (voda by měla sahat asi do poloviny), přikryjeme pokličkou a vaříme asi 25 minut. Zkusíme špejlí, když se na ni těsto nelepí, je hotovo.
Bábovkový knedlík opatrně vyjmeme z vodní lázně, necháme 5 minut odpočinout. Pak jej vyklopíme a nakrájíme na plátky.
Bábovkový knedlík podáváme jako klasický houskový knedlík.