Bábovkový knedlík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
1 hrnek mléko
1 lžička prášek do pečiva
2 ks rohlík
1 hrnek hrubá mouka
podle potřeby
hrubá mouka na vysypání
sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Starší rohlíky nakrájíme na kostičky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  2. Do mísy nasypeme mouku se solí a na kostičky pokrájené rohlíky, přidáme žloutky, mléko a promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Jestli máme nějaké zbylé bílky v ledničce, použijeme bílky tři. S nimi vmícháme i prášek do pečiva.

  3. Těsto urovnáme do bábovkové formy vymazané sádlem a vysypané hrubou moukou. Ve velkém hrnci dáme vařit vodu. Do vařící vody postavíme bábovku (voda by měla sahat asi do poloviny), přikryjeme pokličkou a vaříme asi 25 minut. Zkusíme špejlí, když se na ni těsto nelepí, je hotovo.

  4. Bábovkový knedlík opatrně vyjmeme z vodní lázně, necháme 5 minut odpočinout. Pak jej vyklopíme a nakrájíme na plátky.

  5. Bábovkový knedlík podáváme jako klasický houskový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy