Bábovkový makovec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl olej
3 ks vejce
200 g cukr moučka
0.5 lžičky mletá skořice
180 g hrubá mouka
1 lžička kypřící prášek
1 dl horká voda
120 g mletý mák
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem, skořicí a vmícháme mletý mák. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 150 °C.

  2. Ušleháme žloutky s olejem, přidáme cukr a zředíme horkou vodou. Vše ušleháme do pěny. Směs pak vlijeme do mouky s mákem, promícháme a spojíme v těsto. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do těsta. Makové těsto rovnoměrně rozlijeme do připravené formy, vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut.

  3. Upečený bábovkový makovec necháme trochu vychladnout, vyklopíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy