Badyánové maso recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 1 lžička solamyl 1 ks cibule 1 ks bílek 1 hrst kedlubna 400 g maso 1 lžička badyán 1 špetka podravka 1 lžíce bílé víno 1 lžička sojová omáčka
Postup Badyánové maso recept
Postup přípravy receptu
-
Maso dle vlastního výběru nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a smícháme s rozšlehaným bílkem. Maso necháme chvíli uležet.
Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje, přidáme nakrájenou cibuli, badyán a prudce opečeme, potom cibuli s kořením vyjmeme a dáme stranou. Na pánev dáme maso, opečeme, přidáme jemně nakrájenou kedlubnu, osmahneme, podlijeme, vrátíme cibuli s kořením a chvilku dusíme.
V hrnku smícháme sojovou omáčku, podravku, solamyl a 2 lžíce vody, promícháme a vlijeme na maso, zamícháme, snížíme teplotu, přikápneme pár kapek oleje a stáhneme z ohně.
Badyánové maso podáváme s vlasovými nudlemi nebo s rýží.