Bagely recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžíce cukr
1 lžička sůl
3 hrnky mouka
1 hrnek teplá voda
2 lžičky sušené droždí
na potření
1 ks vejce
na ozdobu
1 lžička kmín
1 lžička mák
2 lžíce sezamové semínko
hrubá sůl

Postup přípravy receptu

  1. V teplé vodě rozmícháme cukr. Když je cukr úplně rozpuštěný, přidáme droždí a necháme 6 - 8 minut kvasit.

  2. V míse nebo na válu smícháme mouku se solí, přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Dobře propracované těsto vložíme do vymazané mísy a necháme hodinu kynout na teplém místě přikryté utěrkou.

  3. Z vykynutého těsta uděláme hada a rozdělíme ho na 8 stejných částí. Z každé části vytvarujeme kouli. V ní uprostřed vymáčkneme díru. Prstence necháme 10 minut odležet.

  4. Zatím si v hrnci ohřejeme takové množství vody, aby byly bagely ponořené víc než z poloviny. Bagely vkládáme do vařící vody a necháme z každé strany povařit asi 1 minutu.

  5. Připravené bagely vyskládáme na plech na pečící papír nebo podložku. V hrnku rozmícháme vejce s trochou vody a všechny bagely potřeme a posypeme mákem, kmínem, sezamovým semínkem a hrubou solí.

  6. Bagely pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 220 °C.

  7. Bagely podáváme jako chutné pečivo k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy