Bagely recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 lžíce cukr 1 lžička sůl 3 hrnky mouka 1 hrnek teplá voda 2 lžičky sušené droždí na potření 1 ks vejce na ozdobu 1 lžička kmín 1 lžička mák 2 lžíce sezamové semínko hrubá sůl
Postup Bagely recept
Postup přípravy receptu
-
V teplé vodě rozmícháme cukr. Když je cukr úplně rozpuštěný, přidáme droždí a necháme 6 - 8 minut kvasit.
V míse nebo na válu smícháme mouku se solí, přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Dobře propracované těsto vložíme do vymazané mísy a necháme hodinu kynout na teplém místě přikryté utěrkou.
Z vykynutého těsta uděláme hada a rozdělíme ho na 8 stejných částí. Z každé části vytvarujeme kouli. V ní uprostřed vymáčkneme díru. Prstence necháme 10 minut odležet.
Zatím si v hrnci ohřejeme takové množství vody, aby byly bagely ponořené víc než z poloviny. Bagely vkládáme do vařící vody a necháme z každé strany povařit asi 1 minutu.
Připravené bagely vyskládáme na plech na pečící papír nebo podložku. V hrnku rozmícháme vejce s trochou vody a všechny bagely potřeme a posypeme mákem, kmínem, sezamovým semínkem a hrubou solí.
Bagely pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 220 °C.
Bagely podáváme jako chutné pečivo k různým pokrmům.