Bake N Fill recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto 1
1 šálek cukr
1 lžička sůl
1 šálek mléko
5 ks bílek
3 lžičky prášek do pečiva
1 lžička vanilkový cukr
1 šálek hladká mouka
1 šálek polohrubá mouka
0.8 šálku rozpuštěné máslo
těsto 2
2 šálky cukr
5 ks vejce
1 šálek tuk
1 šálek podmáslí
2 lžičky vanilkový cukr
1 šálek hladká mouka
150 g hořká čokoláda
1 šálek polohrubá mouka
1 lžička jedlá soda
na potření
marmeláda
podle chuti
krém

Postup přípravy receptu

  1. Na tento dort je potřeba speciální forma bake N Fill. Není drahá a dá se s ní čarovat krásné dorty.Forma má 2 části. Nejdřív spodní část, ta udělá kulatý korpus. Vrchní je klenutý dort. Hotové těsto ve formě pečeme asi 60 minut a při 180 °C. Formu předem vymažeme olejem a vysypeme tukem ze všech stran, aby se nám nikde nic nepřipeklo.

  2. Světlý korpus. Cukr smícháme s tukem. Přidáme vanilku a promícháme. Smícháme sůl, mouku a prášek do pečiva. Moučnou směs smícháme s mlékem a tukem a se sněhem. Těsto vlijeme do specifické formy.

  3. Tmavý korpus - těsto 2. Tuk a cukr smícháme. Přidáme vanilku a čokoládu rozehřátou ve vodní lázni. Přidáme 5 vajec. Dáváme je po 1 a vždy po každém dobře promícháme. Smícháme mouku se solí a sodou a sypeme s jedním šálkem podmáslí do tukové směsi. Pořádně promícháme.

  4. Upečené korpusy necháme vychladnout. Bake N Fill - klenutý korpus plníme krémem podle vlastní fantazie. Do náplně ale musíme dát vždy želatinu, aby vše ztuhlo a při podávání se krém nevylil. Hotový dort necháme přes noc v lednici vychladnout.

  5. Druhý den si spodní korpus pomažeme marmeládou, aby se nám neodlepil od dortu. Opatrně vyklopíme dort a přilepíme na spodek. Pomažeme krémem nebo marmeládou a ozdobíme podle fantazie. můžeme také potáhnout marcipánem, viz Falešný marcipán jinak. Nebo udělat jako fotbalový míč. Je to na vás.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy