Baklava podle mého recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sirup 300 g cukr 1 ks skořice 0 l voda 6 ks hřebíček 200 g med na potření 250 g máslo náplň 500 g ořechy těsto 270 g listové těsto
Postup Baklava podle mého recept
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto vyválíme a nakrájíme na stejné kusy. Plátky těsta musí mít tvar formy, kterou zvolíme. Formu vyložíme pečicím papírem.
Do formy vložíme první plát těsta, který potřeme rozpuštěným máslem a posypeme mletými ořechy nebo mandlemi. Pokračujeme přikrytím těsta, které opět potřeme máslem a posypeme ořechy. Takto zpracujeme všechny suroviny, ale ukončíme těstem potřeným máslem. Vrch těsta slabě propícháme vidličkou.
Baklavu pečeme asi 40 - 45 minut v troubě předehřáté na 150 °C.
Mezitím si připravíme sirup z cukru, skořice, medu a hřebíčku. Sirup přivedeme k varu a vaříme přibližně 10 minut. Poté odendáme skořici a hřebíčky. Hotovým sirupem důkladně přelijeme ještě horký moučník a takto ho necháme pár hodin odstát.
Baklavu podle mého nakrájíme na kousky a můžeme vychutnávat.