Baklava podle mého recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sirup
300 g cukr
1 ks skořice
0 l voda
6 ks hřebíček
200 g med
na potření
250 g máslo
náplň
500 g ořechy
těsto
270 g listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na stejné kusy. Plátky těsta musí mít tvar formy, kterou zvolíme. Formu vyložíme pečicím papírem.

  2. Do formy vložíme první plát těsta, který potřeme rozpuštěným máslem a posypeme mletými ořechy nebo mandlemi. Pokračujeme přikrytím těsta, které opět potřeme máslem a posypeme ořechy. Takto zpracujeme všechny suroviny, ale ukončíme těstem potřeným máslem. Vrch těsta slabě propícháme vidličkou.

  3. Baklavu pečeme asi 40 - 45 minut v troubě předehřáté na 150 °C.

  4. Mezitím si připravíme sirup z cukru, skořice, medu a hřebíčku. Sirup přivedeme k varu a vaříme přibližně 10 minut. Poté odendáme skořici a hřebíčky. Hotovým sirupem důkladně přelijeme ještě horký moučník a takto ho necháme pár hodin odstát.

  5. Baklavu podle mého nakrájíme na kousky a můžeme vychutnávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy