Bakoňský guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 500 g hovězí kližka podle chuti sůl plnotučná hořčice drcený kmín mletý černý pepř omáčka 2 ks vejce 100 g máslo 500 g cibule 100 g sádlo 250 g rajče 3 ks feferonka 2 ks sterilovaná okurka podle potřeby mouka
Postup Bakoňský guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso očistíme, opláchneme, nakrájíme na drobné kostičky a zaprášíme moukou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vejce uvaříme, po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme nadrobno. Okurky, rajčata a feferonky nakrájíme také nadrobno.
Nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova na rozpuštěném sádle a másle, potom vložíme maso, přiklopíme pokličkou a maso podusíme, až pustí šťávu a potom podlijeme vodou.
Přidáme nakrájená vařená vejce, okurky, rajčata a feferonky. Omáčku ochutíme trochou kmínu a pepře. Vše řádně povaříme a osolíme. Pro dochucení je možno přidat trochu plnotučné hořčice.
Bakoňský guláš podáváme s těstovinami či chlebem.