Balatónská specialita recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 kg kuřecí prsa 5 ks sterilovaná okurka podle potřeby olej podle chuti sůl mleté nové koření
Postup Balatónská specialita recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si maso, můžeme použít kuřecí, ale i vepřové karé, libové stehno nebo maso krůtí. Maso nakrájíme na nudličky.
Cibuli oloupeme, nakrájíme a na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova. Přidáme maso a restujeme až do chvíle, kdy je maso pěkně bílé. Snížíme teplotu, osolíme, okořeníme a na závěr přidáme nastrouhané sterilované okurky. Použijeme větší kousky. Balatónskou specialitu 20 minut dusíme. Po této době ještě přidáme hořčici a chvíli prohříváme.
Balatónskou specialitu podáváme s čerstvým chlebem.