Balatónská specialita recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 kg kuřecí prsa
5 ks sterilovaná okurka
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mleté nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si maso, můžeme použít kuřecí, ale i vepřové karé, libové stehno nebo maso krůtí. Maso nakrájíme na nudličky.

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme a na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova. Přidáme maso a restujeme až do chvíle, kdy je maso pěkně bílé. Snížíme teplotu, osolíme, okořeníme a na závěr přidáme nastrouhané sterilované okurky. Použijeme větší kousky. Balatónskou specialitu 20 minut dusíme. Po této době ještě přidáme hořčici a chvíli prohříváme.

  3. Balatónskou specialitu podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy