Báleše recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 40 g cukr 1 špetka sůl 1 ks vejce 150 g máslo 250 ml mléko 20 g droždí 0.5 kg hrubá mouka 1 kelímek sladká smetana
Postup Báleše recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nalijeme čtvrt litru vlažného mléka, rozpustíme v něm 20 g kvasnic, přisypeme cukr a hrubou mouku. Za stálého míchání přidáme vejce, špetku soli a rozpuštěné máslo. Do těsta lze přidat i pár rozinek.
Vypracujeme hladké těsto, které na plechu rozválíme tak, aby bylo vysoké 1 cm. Prstem uděláme malé dolíky a povrch koláče polijeme sladkou smetanou. Báleše pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Upečené báleše nakrájíme a můžeme servírovat.