Báleše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
150 g máslo
250 ml mléko
20 g droždí
0.5 kg hrubá mouka
1 kelímek sladká smetana

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nalijeme čtvrt litru vlažného mléka, rozpustíme v něm 20 g kvasnic, přisypeme cukr a hrubou mouku. Za stálého míchání přidáme vejce, špetku soli a rozpuštěné máslo. Do těsta lze přidat i pár rozinek.

  2. Vypracujeme hladké těsto, které na plechu rozválíme tak, aby bylo vysoké 1 cm. Prstem uděláme malé dolíky a povrch koláče polijeme sladkou smetanou. Báleše pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  3. Upečené báleše nakrájíme a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy