Balkánské zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 ks cibule
hrst drcený kmín
1 kg vepřová krkovice
1 hlávka bílé hlávkové zelí
podle potřeby
voda
0.5 lahve kečup
na obalení
1 balíček grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovici nakrájíme na plátky - řízky. Střední hlávku bílého zelí očistíme a nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme.

  2. Maso obalíme v grilovacím koření (vtiskneme prsty), zprudka opečeme na pánvi, rozkrájíme na kostky a dáme do pekáče. Na maso naklademe nakrájené zelí, cibuli, pokmínujeme a zalijeme asi půlkou kečupu. Kečup můžeme zředit trochou vody a nalijeme do pekáče i zbytek šťávy z pánve. Koření je slané, tak až hotové balkánské zelí podle chuti přisolíme. Přiklopíme a pečeme asi 1 hodinu. Neodklápíme a nemícháme!

  3. Balkánské zelí podáváme s chlebem, bramboráčky nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy