Balkánské zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 ks cibule hrst drcený kmín 1 kg vepřová krkovice 1 hlávka bílé hlávkové zelí podle potřeby voda 0.5 lahve kečup na obalení 1 balíček grilovací koření
Postup Balkánské zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou krkovici nakrájíme na plátky - řízky. Střední hlávku bílého zelí očistíme a nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme.
Maso obalíme v grilovacím koření (vtiskneme prsty), zprudka opečeme na pánvi, rozkrájíme na kostky a dáme do pekáče. Na maso naklademe nakrájené zelí, cibuli, pokmínujeme a zalijeme asi půlkou kečupu. Kečup můžeme zředit trochou vody a nalijeme do pekáče i zbytek šťávy z pánve. Koření je slané, tak až hotové balkánské zelí podle chuti přisolíme. Přiklopíme a pečeme asi 1 hodinu. Neodklápíme a nemícháme!
Balkánské zelí podáváme s chlebem, bramboráčky nebo brambory.