Banánovo-tvarohová zmrzlina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks banán
100 g cukr moučka
100 ml smetana ke šlehání
500 g měkký tvaroh
3 lžíce instantní kakao

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu vyšleháme. Banán oloupeme a rozmačkáme vidličkou na kaši nebo nastrouháme na jemném struhadle. Můžeme i rozmixovat.

  2. Tvaroh prošleháme s cukrem, postupně do něj zapracujeme banán a šlehačku. Jednu třetinu tvarohové směsi oddělíme a promícháme s kakaem.

  3. Do formiček na nanuky postupně lžičkou vrstvíme světlou a tmavou směs tak, aby vznikly proužky nebo mramorování. Banánovo-tvarohovou zmrzlinu mrazíme alespoň 5 hodin.

  4. Banánovo-tvarohová zmrzlina je výborná jen tak nebo do pohárů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy