Bářin boršč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 4 stroužky česnek sůl 30 g máslo 1 lžíce ocet 2 ks cibule 1 ks mrkev 1 ks petržel 3 lžíce rajčatový protlak bobkový list 6 kuliček pepř 200 g hovězí maso 200 g červená řepa 200 g sterilované zelí podle chuti kysaná smetana
Postup Bářin boršč recept
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, nakrájíme, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na osminy. Vše vložíme do studené vody spolu s pepřem, solí, bobkovým listem a vaříme.
Řepu, mrkev, petržel a druhou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky.
Do hrnce vložíme polovinu dávky másla, přidáme řepu, zalijeme trochou vývaru z masa, přidáme rajský protlak, ocet a dusíme asi 30 - 40 minut (pro zkrácení této doby je vhodné použít papiňák).
Do jiného hrnce vložíme druhou polovinu másla, na něm orestujeme nakrájenou zeleninu, podlijeme, přidáme cukr a dusíme.
Sterilované zelí propláchneme a podusíme samostatně.
Do vývaru s masem vložíme uvařenou řepu, zeleninu i zelí. Je-li to nutné, zahustíme moukou a ještě společně povaříme.
Na talířích boršč doplníme o lžičku kysané smetany a podáváme s čerstvým chlebem.