Bářin boršč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
4 stroužky česnek
sůl
30 g máslo
1 lžíce ocet
2 ks cibule
1 ks mrkev
1 ks petržel
3 lžíce rajčatový protlak
bobkový list
6 kuliček pepř
200 g hovězí maso
200 g červená řepa
200 g sterilované zelí
podle chuti
kysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, nakrájíme, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na osminy. Vše vložíme do studené vody spolu s pepřem, solí, bobkovým listem a vaříme.

  2. Řepu, mrkev, petržel a druhou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky.

  3. Do hrnce vložíme polovinu dávky másla, přidáme řepu, zalijeme trochou vývaru z masa, přidáme rajský protlak, ocet a dusíme asi 30 - 40 minut (pro zkrácení této doby je vhodné použít papiňák).

  4. Do jiného hrnce vložíme druhou polovinu másla, na něm orestujeme nakrájenou zeleninu, podlijeme, přidáme cukr a dusíme.

  5. Sterilované zelí propláchneme a podusíme samostatně.

  6. Do vývaru s masem vložíme uvařenou řepu, zeleninu i zelí. Je-li to nutné, zahustíme moukou a ještě společně povaříme.

  7. Na talířích boršč doplníme o lžičku kysané smetany a podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy