Bártovo ragú recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 palička česnek sůl 0 kostek máslo 2 ks paprika 4 ks cibule 2 ks rajče 15-20 kuliček jalovec 1 kostka masox 200 ml zakysaná smetana 1 svazeček naťová cibulka 750 g vepřové maso 4 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 lžička mletá pálivá paprika 2 ks maďarská klobása
Postup Bártovo ragú recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky. Klobásy oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ostatní zeleninu také očistíme, rajčata oloupeme a vše nakrájíme nadrobno.
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme máslo a necháme jej rozpustit. Přidáme cibuli a necháme ji zpěnit. Pak vsypeme maso s klobásami a restujeme. Maso se musí zatáhnout. K masu přidáme zeleninu, trochu podlijeme a přidáme koření s masoxem. Směs necháme dusit, až maso změkne. Do ragú vmícháme zakysanou smetanu a necháme přejít varem.
Bártovo ragú podáváme s přílohou podle chuti. Nejlepší je pečivo, ale můžeme podávat i knedlíky a brambory.