Basilejky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0.5 lžičky skořice
100 g mandle
3 ks hřebíček
300 g med
150 g cukr krupice
2 lžíce griotka
50 g oranžát
0.5 lžičky citronová kůra
350 g polohrubá mouka
50 g kandované ovoce
0.3 lžičky mletý muškátový oříšek
na ozdobu
čokoládová poleva
podle potřeby
dortová oplatka

Postup přípravy receptu

  1. Med svaříme s cukrem, přidáme mleté koření, nadrobno pokrájené kandované ovoce a hrubě nasekané mandle. Odstavíme.

  2. Vlažnou směs zaděláme s moukou i griotkou a navrstvíme na oplatky položené na plechu. Necháme do druhého dne odpočinout.

  3. Pak basilejky velmi zvolna upečeme.

  4. Ještě horké těsto krájíme na čtverečky.

  5. Studené čtverečky pokropíme čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy