Basilejky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0.5 lžičky skořice 100 g mandle 3 ks hřebíček 300 g med 150 g cukr krupice 2 lžíce griotka 50 g oranžát 0.5 lžičky citronová kůra 350 g polohrubá mouka 50 g kandované ovoce 0.3 lžičky mletý muškátový oříšek na ozdobu čokoládová poleva podle potřeby dortová oplatka
Postup Basilejky recept
Postup přípravy receptu
-
Med svaříme s cukrem, přidáme mleté koření, nadrobno pokrájené kandované ovoce a hrubě nasekané mandle. Odstavíme.
Vlažnou směs zaděláme s moukou i griotkou a navrstvíme na oplatky položené na plechu. Necháme do druhého dne odpočinout.
Pak basilejky velmi zvolna upečeme.
Ještě horké těsto krájíme na čtverečky.
Studené čtverečky pokropíme čokoládovou polevou.