Basilejská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
80 g máslo
500 g cibule
150 g chleba
200 ml červené víno
200 g hladká mouka
muškátový oříšek
3 l hovězí vývar
150 g tvrdý sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno.

  2. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm pomalu osmažíme dozlatova. Vmícháme mouku, odstavíme a necháme vychladnout. Pak základ polévky zalijeme vínem, vývarem, promícháme na mírném ohni povaříme asi hodinu. Nakonec basilejskou polévku okořeníme podle chuti.

  3. Zatím si osmažíme plátky chleba a rozložíme je na dno polévkové mísy. Sýr nastrouháme a posypeme jím plátky chleba.

  4. Nakonec vše zalijeme hotovou basilejskou polévkou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy