Basilejská polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 80 g máslo 500 g cibule 150 g chleba 200 ml červené víno 200 g hladká mouka muškátový oříšek 3 l hovězí vývar 150 g tvrdý sýr mletý černý pepř
Postup Basilejská polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nakrájíme najemno.
V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm pomalu osmažíme dozlatova. Vmícháme mouku, odstavíme a necháme vychladnout. Pak základ polévky zalijeme vínem, vývarem, promícháme na mírném ohni povaříme asi hodinu. Nakonec basilejskou polévku okořeníme podle chuti.
Zatím si osmažíme plátky chleba a rozložíme je na dno polévkové mísy. Sýr nastrouháme a posypeme jím plátky chleba.
Nakonec vše zalijeme hotovou basilejskou polévkou a ihned podáváme.