Bavorská polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 2 lžíce máslo 2 lžíce mléko 1 šálek rýže 1 šálek hrách 1 šálek krupky 3 lžíce kořenová zelenina podle chuti sůl podle potřeby vývar chléb
Postup Bavorská polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme, nakrájíme na jemno a osmažíme na másle. Rýži, krupky a hrách uvaříme v neosolené vodě doměkka, rozmixujeme a podle potřeby rozředíme vývarem z masoxu. Chléb nakrájíme na kostičky a ty osmažíme.
K základu přidáme usmaženou zeleninu, povaříme a nakonec přidáme mléko, ve kterém jsme rozkvedlali vejce.
Bavorskou polévku podle chuti osolíme a nalijeme do talířů na osmažený chléb.