Bavorská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
2 lžíce máslo
2 lžíce mléko
1 šálek rýže
1 šálek hrách
1 šálek krupky
3 lžíce kořenová zelenina
podle chuti
sůl
podle potřeby
vývar
chléb

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme, nakrájíme na jemno a osmažíme na másle. Rýži, krupky a hrách uvaříme v neosolené vodě doměkka, rozmixujeme a podle potřeby rozředíme vývarem z masoxu. Chléb nakrájíme na kostičky a ty osmažíme.

  2. K základu přidáme usmaženou zeleninu, povaříme a nakonec přidáme mléko, ve kterém jsme rozkvedlali vejce.

  3. Bavorskou polévku podle chuti osolíme a nalijeme do talířů na osmažený chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!